Tuff kärlek och fotbolls VM i Qatar

Hur levererar man tuff kärlek kring ämnet fotbolls VM i Qatar?

Här får vi ta del av en krönika i Bulletin författad av Erik Bolinder och 2 vlogar. En vlog författad av Joseph Pisenti från youtube kanalen RealLifeLore och en vlog av youtubekanalen “The Infographics Show“. Ta del av dessa 3 och sedan till sist de funderingar/frågeställningar som tuffkärlek.se teamet ställer sig längst ner.

Joseph Pisenti, RealLifeLore

Erik Bolinder, Bulletin.nu

Eftersom Bulletin är en betaltjänst bifogas här ett litet utdrag för den som önskar veta något om artikeln innan man lägger upp sitt kontokort och betalar en månadsprenumeration á 99kr (det är det väl värt).

Utdrag av Bulletin krönikan av Erik Bolinder:

“Jag kan skilja på politik och njuta av sportupplevelser. Jag behöver inte ta på mig skulden för att Joe Biden öppnar upp den södra gränsen mot massinvasion när jag tittar på US Open i tennis. Jag behöver inte tycka det är rätt eller fel med Brexit när jag ser på Wimbledon eller ha en åsikt om de löjliga covid-19 lagarna i Australien när jag ser på Grand Slam. Varför ska jag eller någon annan göra det om Qatar? Att se på fotbollsVM utan att ”ta ställning” men fortfarande notera att Koranen är orsaken till varför homosexuella inte får vara bögar i Qatar och tycka illa om det i sig är helt ok enligt mig. Jag tar mig friheten att älska fotbollsVM trots att FIFA är korrupt och ”utom räddning”.

Sport förenar. Politik splittrar.”

läs vidare med länken nedan

The Infographics Show

Belyser hur svårt det är att hitta en bättre arrangör än Qatar. Alla vet nog att förra VM arrangerades av Ryssland och de är inget alternativ att vända sig till igen.

Tuff kärlek replik:

1) Vi kanske behöver mera sport i politiken och inte mer politik inom sporten?

Denna fundering/frågeställning kommer av att flera så olika världar som Qatar, Iran och västvärlden mfl faktiskt kan mötas på idrottsplanen men tydligt har mycket svårare att mötas på det politiska planet.

mera sport i politiken bör läsas mera fairplay inom politiken, dvs lika regler för samtliga deltagare oavsett höger eller vänsterkant.

2) Hade inte Qatar fått arrangera fotbolls VM

… hade denna dialog kring och med Qatar inte hänt. Nu har den det och belyst flera oegentligenheter. Detta ger att göra först sport och sedan göra politik hellre än att göra hela sporten politisk för då gör vi nog själva sporten omöjlig. Sporten måste hela tiden vara mindre politisk och mer sportig för då bibehåller man den förenande faktorn i sporten. Det vi gör när vi säger buh Qatar skall inte ha fotbolls VM är en variant på “cancel culture” där vi skiter i slutresultatet. När Qatars fotbolls VM är över behandlar vi Qatar som ett land vi helst glömmer. Men kan man det? Är det smart att glömma Qatar efter fotbolls VM? Man bör vara tuff mot Qatar för det som de gör tokfel men inget hindrar att vi är hårda och tuffa mot Qatar och låter dem i princip löpa gatlopp i västerländska medier samtidigt som de arrangerar fotbolls VM.